Därför ska du läsa aktieböcker

Foto: Pixabay

Det finns något kraftfullt i att läsa en bok. Att ta sig tid att fokusera sina tankar på ett ämne får igång hjärnan på ett bra sätt. Du lär dig mer om ämnet samtidigt som du får tid att fundera på hur du själv ser på tankarna i boken. Man behöver inte hålla med om allt bara för att det står skrivet i en bok. Det är snarare en fördel om du vågar ifrågasätta saker och sätta ditt eget perspektiv på det som står där. Men läsningen kommer ge dig nya insikter oavsett om du håller med om allt eller inte.

Få input på din investeringsfilosofi

Det finns en mängd aktieböcker som är värda att läsa. Du kan läsa om allt från daytrading, till tillgångsallokering, värdeinvestering och biografier. Det kan vara bra om du börjar med att läsa brett och över tid väljer att fokusera och läsa de bästa böckerna inom ett område som du sympatiserar med. Alltså de böcker som mest resonerar med din syn på aktiemarknaden och dig som person. Att läsa är ju även ett bra sätt att få input på sin egen investeringsfilosofi från personer som har lyckats bra. Du kan alltid utvecklas som investerare och det är därför bra att ta lärdom från de bästa.

Inlärningens ränta-på-ränta effekt

Ränta-på-ränta gäller inte bara när det kommer till investeringar utan det fungerar även för inlärning. Ju mer du lär dig desto enklare är det för dig att ta in ny information då din hjärna enklare kan associera mellan olika ämnen. Det går alltså snabbare för dig att lära dig nya saker om du redan har en bred grundförståelse kring olika ämnen. Det du lär dig blir en genväg till att förstå något annat. Det är därför bra att så tidigt som möjligt skapa sig en vana av att läsa böcker och sätta sig in i olika ämnen. På samma sätt som det är bra att låta sina pengar börja jobba på aktiemarknaden så tidigt som möjligt.

Att läsa böcker är ofta det bästa sättet att verkligen fördjupa sig i ett ämne. Det kräver en viss grad av fokus att läsa en bok. Detta fokus på ett ämne gör att det blir enklare att lära sig något nytt. Böcker är dessutom ofta skrivna av människor som har lång praktisk erfarenhet. Det är enklare att ta till sig saker som är praktiska och skrivna av människor som verkligen brinner för det de skriver om.

Slutord

Du lär dig alltid något av att läsa en bok. Du kan få input på din investeringsfilosofi och välja att göra förändringar, eller fortsätta som du gjort tidigare. Oavsett så får boken dig att tänka efter. Du lär dig dessutom mer genom att lära dig mer, det är lärandets ränta-på-ränta.

➤ Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev. Helt kostnadsfritt. Värdefulla boktips.

Foto: Pixabay

Det finns något kraftfullt i att läsa en bok. Att ta sig tid att fokusera sina tankar på ett ämne får igång hjärnan på ett bra sätt. Du lär dig mer om ämnet samtidigt som du får tid att fundera på hur du själv ser på tankarna i boken. Man behöver inte hålla med om allt bara för att det står skrivet i en bok. Det är snarare en fördel om du vågar ifrågasätta saker och sätta ditt eget perspektiv på det som står där. Men läsningen kommer ge dig nya insikter oavsett om du håller med om allt eller inte.

Få input på din investeringsfilosofi

Det finns en mängd aktieböcker som är värda att läsa. Du kan läsa om allt från daytrading, till tillgångsallokering, värdeinvestering och biografier. Det kan vara bra om du börjar med att läsa brett och över tid väljer att fokusera och läsa de bästa böckerna inom ett område som du sympatiserar med. Alltså de böcker som mest resonerar med din syn på aktiemarknaden och dig som person. Att läsa är ju även ett bra sätt att få input på sin egen investeringsfilosofi från personer som har lyckats bra. Du kan alltid utvecklas som investerare och det är därför bra att ta lärdom från de bästa.

Inlärningens ränta-på-ränta effekt

Ränta-på-ränta gäller inte bara när det kommer till investeringar utan det fungerar även för inlärning. Ju mer du lär dig desto enklare är det för dig att ta in ny information då din hjärna enklare kan associera mellan olika ämnen. Det går alltså snabbare för dig att lära dig nya saker om du redan har en bred grundförståelse kring olika ämnen. Det du lär dig blir en genväg till att förstå något annat. Det är därför bra att så tidigt som möjligt skapa sig en vana av att läsa böcker och sätta sig in i olika ämnen. På samma sätt som det är bra att låta sina pengar börja jobba på aktiemarknaden så tidigt som möjligt.

Att läsa böcker är ofta det bästa sättet att verkligen fördjupa sig i ett ämne. Det kräver en viss grad av fokus att läsa en bok. Detta fokus på ett ämne gör att det blir enklare att lära sig något nytt. Böcker är dessutom ofta skrivna av människor som har lång praktisk erfarenhet. Det är enklare att ta till sig saker som är praktiska och skrivna av människor som verkligen brinner för det de skriver om.

Slutord

Du lär dig alltid något av att läsa en bok. Du kan få input på din investeringsfilosofi och välja att göra förändringar, eller fortsätta som du gjort tidigare. Oavsett så får boken dig att tänka efter. Du lär dig dessutom mer genom att lära dig mer, det är lärandets ränta-på-ränta.

➤ Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev. Helt kostnadsfritt. Värdefulla boktips.